Pelloplastin työntekijöitä
Kuva: Pelloplast

E-kirjat eivät ole mistään kotoisin. Muuten kyllä, mutta niitä ei voi muovittaa. Ja kaikkihan me rakastamme kirjojen päällystämistä. Ai, sinä et? Sitten teitä on kaksi. Yksi Tarja sanoi joskus samaa. Itse suren menneitä kultavuosia, kun lapset ovat jo sen verran isoja, etteivät enää kanna syksyisin kirjapinoa nenäni eteen muovitettaviksi. Saattoivat joskus katsoa innostunutta touhuani, ja kysyä varovasti: ”saisinko minäkin kokeilla?”. Sitten kun sinulla on omia lapsia, vastasin. Tämä on äidin lempipuuhaa.

Jos sinulla ei ole kirjojen päällystämisen samaa intohimoista rakkaussuhdetta, johtuu se luultavasti lähinnä yhdestä asiasta – olet käyttänyt hommassa väärää materiaalia. Joissakin asioissa on monta tietä onneen, tässä ei. Vastaus kaikkiin kirjojen muovittamiseen liittyviin kysymyksiin on yksiselitteisesti Pelloplast. Tämän menestyksen salaisuuden olen aina auliisti kertonut tutuille ja sukulaisille. Oma jälkikasvu muistaa nimen unissaankin.

Pelloplast kirjamuovirulla

Olin asunut Ylitorniolla pari kuukautta, kun tajuntaani iskeytyy ymmärrys siitä, että Ylitornion pohjoispuolella sijaitseva pikkupaikkakunta Pello ei ole mikä tahansa paikka, vaan ihailemani Pelloplast Oy:n kotipaikka. Huhtikuisena tiistaipäivänä kurvaan jännittyneenä tehtaan pihaan. Napsin muistoksi ja todisteeksi parit kuvat rakennuksen sisäänkäynnistä ja pääsen myös kurkistamaan sisälle tuotanto-/varastotilojen puolelle. Minut otetaan vastaan hyvin ystävällisesti.

Pelloplastin tehtaan etuovi

Pelloplast on vuodesta 1971 asti toiminut perheyritys, joka on erikoistunut itseliimautuvien tarrakalvojen valmistukseen, laminointiin ja leikkaamiseen. Kirja- ja kontaktimuovien lisäksi yritys valmistaa erilaisia pintasuojakalvoja. Pellossa sijaitseva tehdas on alansa ainoa Pohjoismaissa. Laadukkuuden lisäksi Pelloplastilla kiinnitetään huomiota ympäristökuormitukseen (mm. vesiohenteisten liimojen käyttö, Green line tuotteet kasvipohjaisella kalvolla jne.). Tuotteet nauttivat arvostusta Suomessakin mm. kirjastomaailmassa ja kuluttajien keskuudessa, mutta valtaosa tuotannosta, noin 70 %, menee vientiin. Päämarkkina-alue on Eurooppa, mutta toimituksia lähtee jopa Uuteen-Seelantiin asti. Tällä hetkellä yrityksellä pyyhkii hyvin. Pandemian aikaiset haasteet raaka-aineiden hankinnassa alkavat olla muisto vain. Oma tarkkamuovittajan katseeni on ollut näkevinään Pelloplastin muoveja viime vuosina suurimmassa osassa Suomen kirjakauppoja ja marketteja. Hyvä niin!

Jos sinulla sattuu olemaan kotona jotain huonompaa muovia, en yhtäkkiseltään tiedä mitä suosittelisin sinun sille tekevän. Pelloplastin kontaktimuovista kannattaa sen sijaan säästää ylijäämäpalasetkin. Niillä on hyvä korjata vaikkapa erilaiset puhki kuluneet pahvirasiat (esim. seurapelilaatikot), ja paperilapuista teet hetkessä helposti kiinnittyviä tarroja muovinpalasten avulla. Ensisijaisesti Pelloplastin kontaktimuovirullaa käytetään tietysti siihen kirjojen päällystämiseen, paitsi jos olet ahkera kirjaston asiakas. Silloin ammattilaiset päällystävät lukemasi kirjat Pelloplastin muovilla puolestasi.

Pelloplastin nettisivut

Pelloplast Facebookissa

Pelloplast Instagramissa

Pelloplast kontaktimuovia

Sivustollamme käytetään sivuston sisäistä evästettä käyttäjämäärän raportointiin.