Karhulinnan jäätelö

Ulkona on lumista, kun vierailen joulukuun alussa ensimmäistä kertaa Porin Ruosniemessä sijaitsevassa vanhassa kivirakennuksessa. Lumen peittämässä pihassa on kirjava pakettiauto ja myyntivaunu. Sisällä rakennuksessa tapaan Saksasta lähtöisin olevan Martinin. Martin pyörittää vaimonsa Katjan kanssa tiloissa Karhulinnan Jäätelön toimintaa. Kyseessä on pieni, noin 10 000 kg jäätelöä vuodessa valmistava yritys, jossa on satsattu erityisesti laadukkaisiin, läheltä saataviin raaka-aineisiin. Keinotekoisia ainesosia ja lisäaineita ei valmistuksessa käytetä ollenkaan. Artesaanijäätelöyrityksen valikoimasta löytyy myös vegaanisia jäätelöitä ja sorbetteja.

Karhulinnan Jäätelötehdas

Jäätelön kuumin sesonki on tietysti kesällä, jolloin tuotanto pyörii täysteholla. Myös loppusyksy on kiireistä aikaa, koska silloin valmistetaan jäätelöjoulukalenterin sisältöön tarvittavat 48 eri makua. Vuoden 2022 joulukalenterissa maistuivat tavallisempien jäätelömakujen lisäksi mm. glögi ja viikuna. Jäätelökalentereita pystytään tilasyistä valmistamaan vain rajattu erä, joten sellaisen halutessaan kannattaa olla hereillä niiden tullessa myyntiin. Karhulinnan Jäätelö löytää tiensä myös yllättävän monen perheen joulupöytään. Kotipakkauksia voi ostaa Porissa Jätskibaari Vohvelista, joka on talvikaudella auki noin kerran viikossa, ja kesän lähestyessä laajemmin aukioloin. Karhulinnan Jäätelöä pääset maistamaan ympäri vuoden Jätskibaari Vohvelin lisäksi Karhulinnan Jäätelöä myyvissä ravintoloissa ja kahviloissa. Toimivan kylmäkuljetuskumppanin myötä jäätelöä voidaan toimittaa jälleenmyyjille myös Porin ja Satakunnan ulkopuolelle.

 

 

Martin kysyy haluaisinko maistaa jotain heidän jäätelöistään. Kukapa nyt sellaisesta kieltäytyisi? Hetken keskustelun ja harkinnan jälkeen päädymme glögijäätelöön, koska pidän hieman outona yhdistelmänä normaalisti lämpimänä tarjoiltavan juoman kylmää versiota. Epäilykseni osoittautuu turhaksi. Glögijäätelö on hurjan hyvää, ja vaaleahkosta väristään huolimatta intensiivisen ja autenttisen makuista.

Glögijäätelöä pikarissa

Tällä hetkellä Karhulinnan Jäätelön reseptipankista löytyy noin 200 reseptiä. Osa niistä on jatkuvassa myynnissä olevia makuja, osa kausimakuja, osa tietyille asiakkaille räätälöityjä makuja. Karhulinnan Jäätelö nimittäin valmistaa asiakkaan kanssa yhdessä suunniteltuja erikoismakuja esimerkiksi yritysten suurempiin tapahtumiin tarjolle tai jälleenmyyjille. Maku voidaan suunnitella sopimaan esimerkiksi tilaajan alueelliseen sijaintiin tai värimaailmaan, lähestulkoon vain taivas on rajana. Ja se, että lisäaineettomuudesta ja laadukkuudesta ei tingitä.

En voi olla miettimättä, miltä voisi maistua HallWay Oy:n oma jäätelö…

Martin ja vanilijatangot

Karhulinnan Jäätelön nettisivut

Karhulinnan Jäätelö Facebookissa

Karhulinnan Jäätelö Instagramissa

 

Sivustollamme käytetään sivuston sisäistä evästettä käyttäjämäärän raportointiin.